Start > Skärmväggar

Skärmväggar till kontor

Utvalda ljudabsorberande skärmväggar

Med rätt ljuddämpande skärmväggar blir det lugnare på jobbet. Det finns dock massor av modeller på marknaden.  Därför vi har valt ut några av de bäst presterande skärmväggarna till vårt sortiment. Du finner det här nedan.

Bläddra ner: Klicka här!

Skärmväggsguiden ger dig svaren

Att välja ljuddämpande skärmvägg till jobbet kan ibland upplevas knepigt. För att underlätta för dig har vi därför tagit fram en guide som beskriver det viktigaste du ska tänka på när du ska välja skärmvägg.

Läs guiden här: ”Fem viktiga saker vid val av skärmväggar”.

Zilenzio Offizz Skärmväggar

Offizz

Offizz är alternativet när du vill ha möbelkänsla i dina skärmväggar. Och mycket goda ljudabsorberande egenskaper.

Zilenzio Classic Skärmväggar

Classic

Classic är skärmväggarna för dig som vill ha exceptionellt goda ljudabsorbernade egenskaper i modern stil.

Zilenzio Dotz skärmväggar

Dotz

Dotz är det uttrycksfulla syskonet till Offizz. Skärmarna har goda ljuddämpande egenskaper och bra när man ska avskärma på kontoret.

Abstracta Stitch Skärmväggar

Stitch

Stitch är de annorlunda skärmväggarna – inspirerade av duntäcken och dunjackor!

Abstracta Softline Skärmväggar

Softline

Softline erbjuder ett mjukare uttryck med sina rundade hörn. Finns i 30 mm och 50 mm ljudabsorberande kärna.

Abstracta Soneo Skärmväggar

Soneo

Soneo har ett stramare uttryck med sina raka hörn. Skärmväggen har 50 mm ljudabsorberande fyllning.

Götessons The Hut

The Hut – Hyddan som ger arbetsro

The Hut är små hyddor konstruerade av  ljudabsorberande väggar och tak. För möten, samtal och fokuskrävande arbete.

Sofa Sound Booth - en snygg möteshörna med goda ljudabsorberande egenskaper

Sofa Sound Booth

Stilren soffa med höga ljuddämpande skärmväggar. Ger nya möjligheter för ljudsmarta inredningslösningar. Perfekt för att skapa avskiljdhet i öppna ytor.

ScreenIT skärmväggar

ScreenIT

Stilren skärmvägg i oerhört många olika kulörer och tyg. Finns med och utan dragkedja som snygg design och smart egenskap.

Chubby - rejält ljuddämpande skärmväggar

Chubby – Snygga skärmar i skarp design

Chubby är en skärmvägg som lyser design, med sina raka skarpa hörn passar den perfekt i det trendiga kontoret.

FEM VIKTIGA SAKER VID VAL AV SKÄRMVÄGGAR

Guide författad av: Joakim Scholander. Publicerad: 2018-07-30

Skärmväggar är ett bra verktyg för att reducera ljudstörningar i kontor. Men för att du ska få ett bra ljuddämpande resultat finns det flera saker att tänka på. Läs guiden som går igenom detta i fem enkla steg!


 

1. Först en myt: ”Det blir tyst bakom en skärmvägg”

Den vanligaste myten och missuppfattningen om skärmväggar är att det blir helt tyst bakom en skärmvägg. Så funkar de tyvärr inte. Det som skärmväggar är bra på är att reducera lång ljudutbredning – dvs hur långt bort ett vanligt samtal hörs.

Med smarta skärmlösningar får du kort ljudutbredning i ditt kontor. Då kommer du bli störd av betydligt färre del av dina kollegors samtal och därmed få ökad arbetsro. Du kommer dock fortfarande höra närmsta kollegorna.

Men hur ska jag göra om det inte får höras alls?
När du har krav på att samtal inte får höras alls ska du skapa platser dit man kan gå och tala helt ostört. Superlösningen för det är till exempel ljudisolerade telefonhytter som du ställer in mitt bland arbetsplatserna. Dessa hittar du i menyn under Telefonhytter.
Myten om skärmväggar - Det blir helt tyst bakom

2. Välj alltid skärmväggar med tjock ljudabsorberande kärna

Välj alltid skärmväggar med ljudabsorberande kärna Aldrig hård kärna
Skärmväggar i kontor bör alltid ha en ha en porös sammanhängande kärna som är minst 40 mm tjock. Tunnare material ger helt enkelt inte tillräckligt god effekt om det är ljuddämpning som är viktigt.

I normalfallet ska du heller inte välja skärmväggar med hårda kärnor (exempelvis i trä eller mdf). Dessa reflekterar nämligen ljud och riskerar då faktiskt att förvärra din ljudsituation istället för att förbättra den.

Vi erbjuder skärmväggar med ljudabsorberande kärnor från 30 mm tjocklek upp till 70 mm tjocklek. Det gör att du kan kombinera utefter vad som är viktigast i just ditt fall.

3. Höjd och bredd avgörande för en skärmväggs ljuddämpande effekt

Ju högre och bredare en skärmvägg är, desto bättre kommer dess effekt att vara. Så din utmaning blir att göra avvägningen mellan hur mycket översikt och öppenhet du vill ha i ditt kontor, i relation till hur viktigt det är att få lugn och ro på jobbet.

För golvskärmar är 150 cm höjd en lagom avvägning. Då kan medarbetare fortfarande se ut över kontoret när de står upp och du får god ljudreduktion över avstånd från skärmväggarnas höjd. Breddmässigt ska skärmväggar helst vara minst dubbelt så breda som de är höga för att ge god ljuddämpande effekt.

Höjd och bredd är viktigt för skärmväggars ljuddämpande effekt

4. Det behövs flera skärmväggar efter varandra för ett bra resultat

Det behövs flera skärmväggar efter varandra för ett bra resultat

Skärmväggar är bra på att reducera hur långt ett samtal hörs i dina lokaler. Med flera skärmväggar efter varandra blir denna ljuddämpande effekt påtaglig. Varje ytterligare avskärmning du tillför, minskar nämligen hur långt ljud hörs i din lokal. För det blir tyvärr inte tyst bakom en enskild skärmvägg.

Det du kan uppnå är att medarbetare som tidigare hörde samtal och prat från kanske 50 till 70 av sina kollegor i hela kontoret. Nu efter med rätt skärmlösningar kanske bara hör 5-7 av sina kollegor – en kraftigt minskad ljudbelastning med andra ord!

5. Glöm inte taket och väggarna!

Hur bra skärmväggslösning du än väljer, kommer den aldrig fungera optimalt om du låter tak och väggar fortsätta reflektera ljud okontrollerat. Tak- och väggytor är nämligen rejäla ljudbovar som gör att ljudet tar sig runt dina golvskärmar och stör ändå.

För att ta hand om ljudreflexer från väggar och tak ska du använda tak- och väggabsorbenter eller heltäckande akustiktak.

Faktum är att dessa två åtgärder är så grundläggande och viktiga för din ljudmiljö att  vi aldrig rekommenderar att köpa golvskärmar före det att man absolut minst har ordentligt med takabsorbenter i taket och ljudabsorbent på minst en ordentlig väggyta.

Glöm inte taket och väggarna

Få hjälp med skärmväggar till ditt kontor.